http://geniuscook.com/quail-eggs/
"Quail eggs are small speckled pearls that nature gives us. Since ancient times, this delicacy has been prized as a dietary and healing food. While quail eggs are so small (10-12 g), they are packed with many biologically active substances we need to be healthy. They are an abundant source of useful trace elements and vitamins. Their nutritional value is 3-4 times higher than that of chicken eggs. They contain 13% proteins while chicken eggs provide a bit more than 11%. Quail eggs contain 140 μg vitamin B1 compared to 50 μg in chicken eggs, and they contain twice as much vitamins A and B2. And quail eggs provide five times as much iron and potassium as chicken eggs. They also are richer in phosphorus and calcium.
Due to their amazing content, quail eggs are considered as a dietary food. The thing is quail eggs do not have “bad” cholesterol (LDL) and are very rich in “good” (HDL) cholesterol, so even seniors can eat them. Unlike chicken eggs, they do not cause allergy and diathesis. What’s more, they can help fight allergy symptoms due to the ovomucoid protein that is even used in the production of some antiallergic drugs. Regular consumption of quail eggs can help against many diseases.
Health Benefits of Quail Eggs
Quail eggs:
* are a remedy against digestive tract disorders such as gastritis, stomach ulcer and duodenal ulcer.
* can help cure anemia increasing hemoglobin level and remove toxins and heavy metals from blood.
* help in the treatment of tuberculosis, bronchial asthma, diabetes and vegetative-vascular dystonia.
* have strong anticancer effects and may help inhibit cancerous growth.
* help eliminate and remove stones from liver, kidneys and gallbladder.
* may accelerate recuperation after blood stroke and help strengthen heart muscle.
* are a powerful stimulant of sexual potency. They nourish the prostrate gland with useful substances, phosphorus, proteins and vitamins and therefore help restore sexual potency in men.
* promote good memory, enhance brain activity and regulate the nervous system.
* strengthen the immune system slow down aging of organs and increase the life span.
* improve skin color and strengthen hair making it shiny and voluminous. That’s why quail eggs are used for facial and hair care masks.
If kids eat at least 2 quail eggs daily, they grow better and are less likely to suffer from infectious diseases."
With a nutrition resume like this it is worth some serious consideration!!! I know quail are easy to raise and don't take up much space, are pretty quiet, don't stink, ... hmmm.... I might be on to something!
3 comments:
Oh, it's long so I'll need to finish reading later. Sounds great - wonder if I could do anything with them - dogs would probably end any effort that I could make.
Helpful and informative. I just found an Asian food market near me and came upon these eggs. The young girl behind the counter said that the older folks who came in there (I'm assuming the ones who are Asian) talked about the beneficial properties of these eggs frequently.
After purchasing them I'm now looking for beneficial ways to consume them. They say eating them raw is ideal and since quails do not contract salmonella (because of their resistance to most diseases) you only need to wash the outer shell before you consume them. Though I think I'll be adding 2 to my stirfrys.
You say a child should eat two a day. How much do you think for a fully grown adult?
بٹیر کے انڈوں میں غذا بھی دوا بھی اور شفا بھی
میڈ یکل پریکٹیشنرز ہزاروں سال سے کامیابی سے ناک کی سوزِش دمہ، فیور، تشَنجی کھانسی, ایگزیما، چنبل اور جلد کی ایلرجی کا مقابلہ کرنے کے لئے بٹیرکے انڈوں کا استعمال کراتے ہیں. روس اور پولینڈ میں بھی بٹیرکے انڈوں کا استعمال کیا جاتا ہے اور فرانس، سوئٹزرلینڈ، اورجرمنی میں میڈ یکل سٹورز اورفارمیسیوں سے بڑے پیمانے پربٹیرکے انڈے عام دستیاب ہیں. بٹیر کے انڈوں سے علاج نائجیریا تک پہنچ گیا ہے. بٹیر کے انڈوں سےعلاج دنیا بھر میں تسلیم کیا جاتا ہے. جدید تحقیق کے مطابق بیماریوں کے خاتمےکے لئے بٹیرکے انڈوں سےعلاج کیا جا سکتا ہے، بٹیرکے انڈوں کا استعمال بیماریوں میں کافی وسیع ہوتا جا رہا ہے-
بٹیر Quail کے انڈوں سےعلاج:
بٹیر کےانڈے بھوک میں اضافہ کرتے ہیں، عمل انہضام کو تیز ، قُوَّت حیات میں اضافہ، قبض، متلی، پٹھوں کی کمزوری، غنودگی، اور تھکاوٹ کو دور کرنے لئے استعمال کیے جاتے ہیں. نیند نہ آنا، عصبی نظام کے امراض، خشک، منہ ، دھیما پن ، پٹھوں میں درد، چھیلنے والی جلد، بالوں کے نقصان میں بہتری ، بہتر جگر کے فنکشن، امراض دل، جگر، گردے، پیٹ، تائرواڈ کے امراض اور انیمیا میں مفید ہے-
بٹیر کےانڈے دمہ، دل کی بیماری، اعصابی نظام، کینسر ٹیومر کا علاج ہے. خامرہ جو بکٹیریا کو توڑتا ہے انڈےکی بیکٹیریل خلیہ کی جھلی جو منفی کینسر ٹیومر پر اثر انداز ہو کر تباہ کرنے کی صلاحیت رکھتی ہے -
مرغی کے انڈ ےکے برعکس، بٹیرکا انڈہ ایلرجی پیدا نہیں کرتا، بلکہ بٹیرکے انڈہ خون کو پاک صاف کرتا ہے، بلڈ پریشرمیں کمی، ہیموگلوبن میں ا ضافہ کرتا ہے،شِدَّت سے جسم سے تابکار اٹیمی مرکزہ کو ہٹاتا ہے دل کا دورہ پڑنے کے ایک آپریشنل مدت کے بعد جسم کو بحال کرتا ہے. بٹیرکے انڈے; گردے، جگر،پِتے سے پتھری تحلیل اوراپنی جگہ سے ہٹاسکتے ہیں-
ریسریچر سائنسدانوں کے مطابق بٹیر کا گوشت اور انڈےزہنی دباٴو اور زیادہ کام کے منفی اثرات سے بچنے میں مدد کر سکتے ہیں-
بٹیرکےانڈے بچوں کی، جسمانی اور ذہنی ترقی میں اضافہ کرنے کے لئے خاص طور پر مفید ہیں.جو بچہ 2 بٹیرکے انڈے یومیہ کھا تا ہے، ایک بہتر میموری، ایک مضبوط اعصابی نظام، تیز نقطہ نظر، بہتر ترقی یافتہ اور کم بیمارہوتا ہے. جاپانی طالب علم بھی دن میں دو بٹیر کے انڈے کھا جاتے ہیں-
بانجھپن، مرگی، زود حسی، اور ایگزیما کی تمام اقسام میں علاج کےاچھے نتائج دیتا ہے۔
بٹیرکےانڈے میں وٹامن، معدنیات، امینو ایسڈ، جو جنسی طاقت میں اضافہ اور مردوں میں سست روی، سرت انزال کو دورکرتا ہے. ایک حاملہ عورت بھی بٹیرکے انڈے حمل کے دوران کھانے سے بہتری محسوس کرتی ہے ، اور نرسنگ ماؤں کے دودھ کی مقدارمیں اضافہ میں مدد ملتی ہے-
ہومیوپیتھک ڈاکڑ فتحیاب علی سید بی ایس سی (غذااورغذائیت)ڈی ایچ ایم ایس[ 1974 لاہور]آر ایم پی (نیشنل کونسل فار ہومیوپیتھی حکومت ...
http://www.nutritionisthomeopath.blogspot.com/
Post a Comment